Vegetariánské lasagne se špenátem a ricottou
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
800 g Čerstvý špenát
300 g Cibule (asi 3 kusy)
4 strou. Česnek
1 čl Olivový olej
500 g Ricotta
5 cl Smetana (30% tuku)
6 Vejce
12 list Lasagne
50 g Strouhaný parmezán
Sůl, pepř
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /7
Špenát omyjte a vytřiďte. Odstraňte všechny silné stonky a nasekejte listy. Oloupejte cibuli a česnek a jemně je nasekejte.
Fáze 2 /7
Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na středním plameni a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než začnete orestovávat ingredience. Orestujte cibuli na olivovém oleji a jakmile začne měknout, přidejte část špenátu a několik minut vařte. Míchejte dřevěnou vařečkou. Snižte plamen a postupně přidávejte špenát, pravidelně míchejte dřevěnou vařečkou. Vařte, dokud veškerý špenát nezvadne. Česnek přidejte ke konci vaření. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 4 /7
V salátové míse důkladně promíchejte metličkou vejce, smetanu, ricottu a polovinu parmazánu, dokud nezískáte hladké směsi. Dejte stranou.
Fáze 5 /7
Do velké pánve rozetřete třetinu smetanové směsi. Vrstvy položte pláty lasagní. V případě potřeby je rozlámejte na kousky, aby pokryly pánev. Přidejte polovinu špenátu, třetinu parmazánu a další třetinu smetany. Přikryjte dalšími pláty lasagní. Postup opakujte a zakončete zbývající smetanou. Posypte zbývajícím parmazánem.
Fáze 6 /7
Pečte 25 minut. Pro gratinovaný efekt přepněte na 2 minuty na funkci grilování a pečlivě sledujte barvu. Lasagne by měly být zlatavě hnědé.
Fáze 7 /7
Ihned podávejte!