Lasagne se špenátem a bešamelem
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 20 min
Příprava - 1 hod. 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
750 g Čerstvý špenát
60 g Máslo
Sůl, pepř
50 g Mouka
60 cl Mléko
80 g Strouhaný sýr
8 list Lasagne
30 g Piniové ořechy
30 g Strouhaný parmezán
Příslušenství
Hrnec/kastrol Rendlík
Příprava
Fáze 1 /5
Odstraňte stonky špenátu. Omyjte, osušte a nahrubo posekejte listy. Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 2 /5
Rozpusťte třetinu másla v hrnci a poté přidejte špenát. Osolte, opepřete a nechte vařit 15 minut. Sceďte a dejte stranou.
Fáze 3 /5
V malém kastrolu smíchejte mouku a mléko s trochou soli a pepře. Jakmile se směs spojí, přidejte zbytek másla po malých kostkách. Jakmile bešamelová omáčka zhoustne (asi 5 minut), přidejte strouhaný sýr a míchejte.
Fáze 4 /5
Do zapékací mísy dejte velkou lžíci bešamelu a rovnoměrně ji rozetřete na dno. Položte plátky lasagní přes celý povrch mísy. Přidejte třetinu špenátu a několik piniových ořechů. Zalijte bešamelem. Tento postup opakujte ještě dvakrát a zakončete poslední vrstvou lasagní. Rozetřete zbylou část bešamelu po povrchu. Posypte parmezánem a zbylými piniovými ořechy.
Fáze 5 /5
Pečte v troubě 45 minut. Pokud lasagne začnou příliš tmavnout, přikryjte je alobalem.