Vegetariánské lasagne se špenátem a kozím sýrem
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 45 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
800 g Čerstvý špenát
200 g Cibule (asi 2 kusy)
4 strou. Česnek
1 čl Olivový olej
12 list Lasagne
150 g Čerstvý kozí sýr
50 g Strouhaný parmezán
75 cl Bešamelová omáčka
Sůl, pepř
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /6
Špenát omyjte a vytřiďte. Odstraňte velké stonky a listy nasekejte. Oloupejte cibuli a česnek, poté je nakrájejte.
Fáze 2 /6
Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na vysokém ohni a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než začnete orestovávat ingredience. Na olivovém oleji restujte cibuli, a jakmile začne měknout, přidejte část špenátu a několik minut vařte. Míchejte pomocí dřevěné lžíce. Snižte teplotu, přidávejte postupně špenát a pravidelně míchejte dřevěnou lžící. Vařte, dokud všechen špenát nezvadne. Na konci vaření přidejte česnek. Dejte stranou.
Fáze 3 /6
Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 4 /6
Do velké nepřilnavé pánve rozprostřete čtvrtinu bešamelu. Přidejte lasagnové pláty. Pokud je potřeba, nalámejte je na kousky, aby pokryly celý povrch pánve. Přidejte polovinu špenátu, čtvrtinu bešamelu, třetinu parmezánu a polovinu čerstvého kozího sýra. Přikryjte lasagnovými pláty. Postup zopakujte a dokončete vrstvou lasagnových plátů a zbytkem bešamelu. Posypte zbylým parmezánem.
Fáze 5 /6
Pečte 25 minut. Pro dosažení gratinovaného efektu grilujte lasagne 2 minuty a sledujte barvu. Lasagne by měly být zlatavě hnědé.
Fáze 6 /6
Ihned podávejte!