Pražená rajčata a meruňkový gaspacho
- Celková doba 1 hod. 40 min
- 25 min
Příprava - 5 min
Vaření - 1 hod. 10 min
Chlazení
Přísady
4 os.
800 g Zralá rajčata
300 g Čerstvé meruňky
1 Červená cibule
1 Žlutá paprika
2 strou. Česnek
4 pl. Olivový olej
2 pl. Balzamikový ocet
0.5 Oloupaná salátová okurka
10 list Čerstvá bazalka
2 pl. Citronová šťáva
Sůl
Pepř
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /7
Nakrájejte rajčata na čtvrtky a meruňky na poloviny. Nakrájejte červenou cibuli, žlutou papriku a česnek na tenko
Fáze 2 /7
Předehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu s 1 lžící oleje. Počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená, než začnete opékat ingredience. Pražte rajčata a meruňky na pánvi po dobu 5 minut, dokud nejsou lehce karamelizované.
Fáze 3 /7
Přidejte červenou cibuli, žlutou papriku a česnek a restujte 5 minut.
Fáze 4 /7
Nechte restované ingredience vychladnout po dobu 10 minut.
Fáze 5 /7
Umístěte rajčata, meruňky, červenou cibuli a česnek do mixéru. Přidejte olivový olej, balzamikový ocet, salátovou okurku, citronovou šťávu, sůl a ppepř. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké struktury.
Fáze 6 /7
Chlaďte alespoň 1 hodinu, aby se chutě dobře promíchaly.
Fáze 7 /7
Podávejte chlazený gaspacho, ozdobený čerstvými lístky bazalky.