Pečená rajčata s burratou a česnekovou bagetou
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
300 g Cherry rajčata
4 strou. Stroužky česneku
1 ks Buratta
1 ks Světlá bageta
20 g Máslo
Petrželová nať
Olivový olej
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Neoloupané stroužky česneku zabalte do alobalu. Rajčata omyjte a nožem na pár místech propíchněte slupku. Předejdete tím praskání a zašpinění koše fritézy.
Fáze 2 /5
Rajčata pokapejte olivový olejem, přidejte sůl a pepř. Dejte péct společně s česnekem. Můžete přímo na rošt nebo využít misku z pečícího papíru či jakoukoliv zapékací misku.
Fáze 3 /5
Upečený česnek vymačkejte do změklého másla. Přidejte sůl, pepř a nasekanou petrželku.
Fáze 4 /5
Bagetu nakrájejte na kolečka, potřete ochuceným máslem a dejte péct.
Fáze 5 /5
Upečená rajčata dejte na hlubší talíř, doprostřed umístěte čerstvou a vychlazenou burratu a doplňte o opečenou bagetu.
