Brownie s praženými lískovými ořechy a třemi čokoládami
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
200 g 60% hořká čokoláda na pečení
150 g Nesolené máslo
2 Vejce
150 g Cukr
1 čl Přírodní vanilkový extrakt
1 špet. Bikarbonát sodný
1 špet. Fleur de sel
150 g Hladká mouka
100 g Loupané lískové ořechy
50 g Čokoládové kousky ze tří druhů čokolád
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /7
Nakrájejte čokoládu a máslo na kousky a vložte je do kastrolu. Kastrol zahřejte na velmi nízké teplotě a rozpusťte čokoládu a máslo, pravidelně míchejte dřevěnou lžící.
Fáze 2 /7
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /7
V míse vyšlehejte vejce, cukr a vanilku, dokud směs nenabude objemu. Poté přidejte rozpuštěnou směs čokolády a másla. Promíchejte. Přidejte jedlou sodu, sůl a mouku. Stěrkou míchejte, dokud těsto nebude hladké.
Fáze 4 /7
Nahrubo rozdrťte lískové ořechy a dvě třetiny přidejte do těsta spolu s dvěma třetinami čokoládových kousků.
Fáze 5 /7
Nalijte těsto do formy na pečení, uhlaďte povrch a posypte zbylými lískovými ořechy a čokoládovými kousky. Pečte přibližně 25 minut.
Fáze 6 /7
Po upečení nechte vychladnout a poté dejte do lednice.
Fáze 7 /7
Použijte dřevěnou nebo silikonovou stěrku k nakrájení, podávejte a pochutnejte si na brownie!