Treska, koktejlová rajčata a bazalka
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
0.5 čl Vločky červeného chilli
3 strou. Česnek
400 g Cherry rajčata
1 Jalapeño paprička
1 pl. Olivový olej
6 cl Zeleninový bujón
0.5 Čerstvá bazalka
2 pl. Bio citronová šťáva
1 čl Bio citronová kůra
Sůl, pepř
4 plátek Treska, každý 150 g
Černé olivy na ozdobu
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /6
Rozdrťte vločky červené chilli papričky. Oloupejte a najemno nasekejte česnek. Omyjte a rozpůlte cherry rajčátka. Opláchněte, odstraňte semínka a najemno nakrájejte jalapeño. Opláchněte a najemno nasekejte bazalku.
Fáze 2 /6
Rozpalte pánev a počkejte, až se Thermal-Signal zcela zbarví do červené, než přidáte ingredience. Do pánve přidejte olivový olej, vločky červeného chilli a česnek a osmahněte 1 minutu, dokud česnek nezačne vonět.
Fáze 3 /6
Poté přidejte cherry rajčata a jalapeño. Občas promíchejte a vařte, dokud rajčata nezměknou, nafouknou se, ale stále si udržují svůj tvar. To by mělo trvat přibližně 12 minut. Přidejte zeleninový vývar, zamíchejte a nechte jemně probublávat.
Fáze 4 /6
Vmíchejte bazalku, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl a pepř podle chuti a nechte vařit 2 minuty. Omáčku přendejte do velké mísy a dejte stranou.
Fáze 5 /6
Bez mytí pánve ji znovu rozehřejte na střední teplotu. Obě strany ryby osolte a opepřete. Vložte filety z tresky do pánve a smažte je asi 3 minuty z každé strany, v závislosti na jejich tloušťce, dokud nezezlátnou a nebudou propečené.
Fáze 6 /6
Rybu přelijte rajčatovo-bazalkovou omáčkou a společně rychle prohřejte. Ozdobte bazalkou a několika plátky černých oliv a ihned podávejte.