Granola z hořké čokolády
- Celková doba 22 min
- 10 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
20 g Mandlové máslo
2 pl. Agávový sirup
3 pl. Kokosový olej
120 g Ovesné vločky
50 g Celé mandle
15 g Rozinky
16 g Neslazené kukuřičné lupínky
3 pl. Kakao
40 g Čtverečky hořké čokolády
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /6
Při vaření na plechu a/nebo v troubě se ujistěte, že jste sejmuli rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /6
Předehřejte troubu na 160 °C.
Fáze 3 /6
Rozehřejte kastrol a nalijte do něj mandlové máslo, agávový sirup a kokosový olej. Směs za stálého míchání rozpusťte po dobu 1 až 2 minut.
Fáze 4 /6
V míse smíchejte ovesné vločky, mandle, rozinky, neslazené kukuřičné lupínky a kakao. Poté přidejte směs mandlového másla a kokosového oleje a promíchejte.
Fáze 5 /6
Směs rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte 10 minut a v polovině pečení promíchejte.
Fáze 6 /6
Počkejte, až granola vychladne, a poté přidejte čokoládu. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.