Granola z horkovzdušné fritézy
- Celková doba 55 min
- 10 min
Příprava - 35 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
4 os.
150 g Ovesné vločky
20 g Strouhaný kokos
60 g Pekanový ořech
80 g Mandle
70 g Slunečnicové semínko
70 g Dýňové semínko
0.5 čl Skořice
0.5 čl Mletý zázvor
0.75 čl Sůl
65 ml Mandlový olej
60 g Mandlové máslo
60 ml Javorový sirup
Příprava
Fáze 1 /4
Suché ingredience dejte do velké mísy, vlašské ořechy a mandle nahrubo nasekejte. Přidejte koření a promíchejte.
Fáze 2 /4
Tekuté ingredience smíchejte v malé misce, poté je přidejte k ostatním ingrediencím a důkladně promíchejte, aby se semínka obalila všude.
Fáze 3 /4
Vyložte horkovzdušnou fritézu pečicím papírem (usnadní vám to vyndávání granoly) a směs pevně vtlačte do formy.
Fáze 4 /4
Pečte při 160 stupních asi 35 minut. Když je povrch zlatavě hnědý, jednou promíchejte, ale znovu dobře přitlačte. Smažte dozlatova. Vyjměte z mísy horkovzdušné fritézy, nechte zcela vychladnout, poté rozlomte na větší kousky a vložte do vzduchotěsné sklenice.