Sušené maso
- Celková doba 7 hod. 15 min
- 15 min
Příprava - 3 hod.
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
6 os.
500 g Hovězí pupek (flank steak)
1.5 čl Sójová omáčka
4.5 čl Směs koření na červené maso (20 g)
4.5 čl Hnědý cukr (20 g)
1 pl. Voda
1 čl Uzená paprika
Příslušenství
Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /6
Na prkénku nakrájejte ostrým nožem flank steak (hovězí pupek) proti vláknům na 7 mm silné proužky.
Fáze 2 /6
Do mísy dejte sójovou omáčku, směs koření na červené maso, hnědý cukr, vodu a uzenou papriku. Dobře promíchejte. Přidejte plátky flank steaku a dobře promíchejte. Mísu přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat v chladničce nejméně 4 hodiny nebo přes noc.
Fáze 3 /6
Vyjměte kousky flank steaku z mísy a dejte je do fritovacího koše a na zapékací mísu, aby se nepřekrývaly.
Fáze 4 /6
Fritovací koš dejte do nejvyšší polohy trouby a zapékací mísu do prostřední polohy trouby.
Fáze 5 /6
Přístroj zapněte. Zvolte program DEHYDRATE (sušení) při 80 °C a nastavte dobu sušení na 3 hodiny. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /6
Sušené maso skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce.