Masové koláčky - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Masové koláčky

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 35 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    3 hod. 15 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 30 cl Mléko 3,2 %

  • 50 g Cukr

  • 8 g Droždí

  • 550 g Pšeničná hladká mouka

  • 40 g Máslo

  • 1 Vejce

  • 1 špet. Sůl

  • 800 g Vařené hovězí maso

  • 2.5 Cibule

  • 25 cl mléko 3,2 %

  • 40 g Pšeničná hladká mouka

  • 65 g Máslo

  • 2 špet. Sůl

  • 2 špet. Muškátový oříšek

  • 2 špet. Pepř

  • 2 Žloutek

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /14

Pro přípravu těsta na koláč zahřejte mléko v hrnci na 30–35 stupňů. V mléce rozpusťte cukr a droždí a nechte 15 minut odpočinout.

  • 30cl Mléko 3,2 %
  • 50g Cukr
  • 8g Droždí

Fáze 2 /14

Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.

  • 550g Pšeničná hladká mouka

Fáze 3 /14

V hrnci rozpusťte máslo.

  • 40g Máslo

Fáze 4 /14

Do mísy kuchyňského stroje vložte vejce. Stiskněte "Start".

  • 1 Vejce
  • Flex metla

Fáze 5 /14

Do mísy stroje přidejte mouku, máslo, špetku soli a směs mléka s droždím a cukrem. Stiskněte "Start".

  • 30cl Mléko 3,2 %
  • 50g Cukr
  • 8g Droždí
  • 40g Máslo
  • 1 Vejce
  • 1špet. Sůl
  • Hnětací hák

Fáze 6 /14

Pomocí stěrky odstraňte těsto ze stěn. Stiskněte "Start".

  • Hnětací hák

Fáze 7 /14

Těsto rozdělte na kousky o hmotnosti 40-60 gramů.

Fáze 8 /14

Osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.

  • 2.5 Cibule

Fáze 9 /14

Maso s cibulí namelte přes malou mřížku v mlýnku na maso.

  • 800g Vařené hovězí maso

Fáze 10 /14

Do hrnce nasypte mouku a za stálého míchání ji osmahněte.

  • 40g Pšeničná hladká mouka

Fáze 11 /14

K mouce přidejte máslo a důkladně promíchejte, poté vlijte mléko a nechte trochu provařit, dokud nevznikne omáčka.

  • 25cl mléko 3,2 %
  • 65g Máslo

Fáze 12 /14

Přidejte bílou omáčku do směsi maso/cibule a dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem.

  • 2špet. Sůl
  • 2špet. Muškátový oříšek
  • 2špet. Pepř

Fáze 13 /14

Každou část těsta rozválejte válečkem na 10 cm. Potřete lžící masové náplně. Zajistěte okraje a vytvarujte koláče.

Fáze 14 /14

Koláče dejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě na 160 stupňů 25 minut. Po 20 minutách koláče potřete žloutkem.

  • 2 Žloutek