Masové koláčky
- Celková doba 3 hod. 35 min
- 20 min
Příprava - 3 hod. 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
30 cl Mléko 3,2 %
50 g Cukr
8 g Droždí
550 g Pšeničná hladká mouka
40 g Máslo
1 Vejce
1 špet. Sůl
800 g Vařené hovězí maso
2.5 Cibule
25 cl mléko 3,2 %
40 g Pšeničná hladká mouka
65 g Máslo
2 špet. Sůl
2 špet. Muškátový oříšek
2 špet. Pepř
2 Žloutek
Příslušenství
Flex metla Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /14
Pro přípravu těsta na koláč zahřejte mléko v hrnci na 30–35 stupňů. V mléce rozpusťte cukr a droždí a nechte 15 minut odpočinout.
Fáze 2 /14
Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy.
Fáze 3 /14
V hrnci rozpusťte máslo.
Fáze 4 /14
Do mísy kuchyňského stroje vložte vejce. Stiskněte "Start".
Fáze 5 /14
Do mísy stroje přidejte mouku, máslo, špetku soli a směs mléka s droždím a cukrem. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /14
Pomocí stěrky odstraňte těsto ze stěn. Stiskněte "Start".
Fáze 7 /14
Těsto rozdělte na kousky o hmotnosti 40-60 gramů.
Fáze 8 /14
Osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
Fáze 9 /14
Maso s cibulí namelte přes malou mřížku v mlýnku na maso.
Fáze 10 /14
Do hrnce nasypte mouku a za stálého míchání ji osmahněte.
Fáze 11 /14
K mouce přidejte máslo a důkladně promíchejte, poté vlijte mléko a nechte trochu provařit, dokud nevznikne omáčka.
Fáze 12 /14
Přidejte bílou omáčku do směsi maso/cibule a dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem.
Fáze 13 /14
Každou část těsta rozválejte válečkem na 10 cm. Potřete lžící masové náplně. Zajistěte okraje a vytvarujte koláče.
Fáze 14 /14
Koláče dejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě na 160 stupňů 25 minut. Po 20 minutách koláče potřete žloutkem.