Panna cotta s citronem a hruškou
- Celková doba 17 min
- 10 min
Příprava - 7 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
600 ml Nízkotučná smetana
9 pl. Cukr
1.5 Limetka (šťáva a kůra)
3 pl. Třtinový cukr
4.5 Plátky želatiny
300 g Hruška, oloupaná a na malé kostky
10 g Máslo
100 ml Voda
Sklenice
Příslušenství
Balení 6 sklenic
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /7
Hrušky oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Fáze 3 /7
Želatinu nechejte změknout v malém množství ledové vody.
Fáze 4 /7
Do nádoby vlijte smetanu. Přidejte cukr, kůry, želatinu a šlehejte (do rovnoměrné konzistence). Rozlijte do sklenic. Dejte na 6 hodin vychladit.
Fáze 5 /7
Do nádoby vložte kostičky hrušek společně s máslem, citronovou šťávou, vodou a třtinovým cukrem.
Fáze 6 /7
Doba vaření: 7 minut
Fáze 7 /7
Podávejte panna cottu vychlazenou s lžící hruškového kompotu.