Tradiční panna cotta
Tefal
Recept od Tefal

Tradiční panna cotta

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 20 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    10 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 200 ml Mléko

  • 400 ml Smetana na vaření

  • 30 g Cukr

  • 75 g Vaječné bílky

  • 1 Vanilkový lusk, podélně otevřený a vyškrábaný

  • 840 mg Zapékací misky

  • 1 Kruh pečicího papíru pro vyložení varné nádoby

Příprava

Fáze 1 /5

Připravte si přísady.

  • 200ml Mléko
  • 400ml Smetana na vaření
  • 30g Cukr
  • 75g Vaječné bílky
  • 1 Vanilkový lusk, podélně otevřený a vyškrábaný
  • 840mg Zapékací misky
  • 1 Kruh pečicího papíru pro vyložení varné nádoby

Fáze 2 /5

Smíchejte vejce, cukr a vanilku. Přidejte mléko a poté smetanu. Rozdělte do zapékacích misek.

  • 200ml Mléko
  • 400ml Smetana na vaření
  • 30g Cukr
  • 75g Vaječné bílky
  • 1 Vanilkový lusk, podélně otevřený a vyškrábaný
  • 840mg Zapékací misky

Fáze 3 /5

Zakryjte potravinářskou folií. Dno zapékacího hrnce zakryjte pečicím papírem a dolijte 200 ml vody. Do hrnce vložte zapékací misky.

  • 840mg Zapékací misky

Fáze 4 /5

Tlakové vaření.

Fáze 5 /5

Propíchněte fólii na všech zapékacích miskách. Před podáváním nechte alespoň 2 hodiny v lednici.