Charlotta s hruškami a čokoládou - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Charlotta s hruškami a čokoládou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 8 hod. 45 min
  • Příprava
    45 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    8 hod.

Přísady

8 os.

  • 265 g Hořká čokoláda na vaření

  • 6 Vejce

  • 775 g Hruškový kompot v plechovce

  • 30 Cukrářské piškoty

  • 80 g Hobliny hořké čokolády

  • 80 g Mandlové lupínky

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /16

Čokoládu nakrájejte na malé kousky a za pravidelného míchání ji jemně rozpusťte ve vodní lázni. Když je konzistence hladká a tekutá, je hotová. Dejte stranou.

  • 265g Hořká čokoláda na vaření

Fáze 2 /16

Oddělte bílky od žloutků.

  • 6 Vejce

Fáze 3 /16

Přidejte vaječné bílky do mísy stroje. Stiskněte "Start".

  • 6 Vejce
  • Flex metla

Fáze 4 /16

V míse smíchejte stěrkou žloutky a rozpuštěnou čokoládu.

  • 265g Hořká čokoláda na vaření
  • 6 Vejce

Fáze 5 /16

Velmi jemně vmíchejte velkou lžíci bílku do směsi čokolády a žloutku.

  • 265g Hořká čokoláda na vaření
  • 6 Vejce

Fáze 6 /16

Poté postupně přidávejte zbývající bílky a jemně míchejte, abyste získali pěnu. Dejte stranou.

  • 6 Vejce

Fáze 7 /16

Hrušky sceďte a sirup vlijte do mísy.

  • 775g Hruškový kompot v plechovce

Fáze 8 /16

3 půlky hrušek nakrájejte na tenké plátky a zbytek na kostičky.

  • 775g Hruškový kompot v plechovce

Fáze 9 /16

Na dno formy na Charlotte vložte kousek pečícího papíru vystřiženého na stejnou velikost.

Fáze 10 /16

Namočte sušenky do hruškového sirupu a naaranžujte je kolem okrajů formy.

  • 30 Cukrářské piškoty

Fáze 11 /16

Nalijte polovinu čokoládové pěny a navrch položte polovinu kostek hrušek.

Fáze 12 /16

Pěnu zakryjte piškoty namočenými v hruškovém sirupu a opakujte předchozí krok: nalijte čokoládovou pěnu, ponechte si 4 polévkové lžíce pěny na dozdobení, poté přikryjte na kostičky nakrájenými hruškami.

Fáze 13 /16

Dokončete zbylou čokoládovou pěnou a navrch dejte piškoty máčené v sirupu.

Fáze 14 /16

Nahoru položte talíř, aby se dort vyrovnal, a dejte alespoň na 8 hodin do lednice.

Fáze 15 /16

Vyjměte z formy na talíř nebo servírovací misku.

Fáze 16 /16

Ozdobte plátky hrušky v sirupu, hoblinkami čokolády a mandlovými lupínky. Ihned podávejte.

  • 80g Hobliny hořké čokolády
  • 80g Mandlové lupínky