Charlotta s hruškami a čokoládou
- Celková doba 8 hod. 45 min
- 45 min
Příprava - 0 min
Vaření - 8 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
265 g Hořká čokoláda na vaření
6 Vejce
775 g Hruškový kompot v plechovce
30 Cukrářské piškoty
80 g Hobliny hořké čokolády
80 g Mandlové lupínky
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /16
Čokoládu nakrájejte na malé kousky a za pravidelného míchání ji jemně rozpusťte ve vodní lázni. Když je konzistence hladká a tekutá, je hotová. Dejte stranou.
Fáze 2 /16
Oddělte bílky od žloutků.
Fáze 3 /16
Přidejte vaječné bílky do mísy stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 4 /16
V míse smíchejte stěrkou žloutky a rozpuštěnou čokoládu.
Fáze 5 /16
Velmi jemně vmíchejte velkou lžíci bílku do směsi čokolády a žloutku.
Fáze 6 /16
Poté postupně přidávejte zbývající bílky a jemně míchejte, abyste získali pěnu. Dejte stranou.
Fáze 7 /16
Hrušky sceďte a sirup vlijte do mísy.
Fáze 8 /16
3 půlky hrušek nakrájejte na tenké plátky a zbytek na kostičky.
Fáze 9 /16
Na dno formy na Charlotte vložte kousek pečícího papíru vystřiženého na stejnou velikost.
Fáze 10 /16
Namočte sušenky do hruškového sirupu a naaranžujte je kolem okrajů formy.
Fáze 11 /16
Nalijte polovinu čokoládové pěny a navrch položte polovinu kostek hrušek.
Fáze 12 /16
Pěnu zakryjte piškoty namočenými v hruškovém sirupu a opakujte předchozí krok: nalijte čokoládovou pěnu, ponechte si 4 polévkové lžíce pěny na dozdobení, poté přikryjte na kostičky nakrájenými hruškami.
Fáze 13 /16
Dokončete zbylou čokoládovou pěnou a navrch dejte piškoty máčené v sirupu.
Fáze 14 /16
Nahoru položte talíř, aby se dort vyrovnal, a dejte alespoň na 8 hodin do lednice.
Fáze 15 /16
Vyjměte z formy na talíř nebo servírovací misku.
Fáze 16 /16
Ozdobte plátky hrušky v sirupu, hoblinkami čokolády a mandlovými lupínky. Ihned podávejte.