Brownie s mléčnou čokoládou a karamelem
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
170 g Mléčná čokoláda na pečení
125 g Máslo
4 Vejce
130 g Cukr
1 čl Přírodní vanilkový extrakt
1 špet. Jedlá soda
1 špet. Fleur de sel
50 g Hladká mouka
100 g Ořechy
50 g Hořké čokoládové hranolky
1 hrnec Vanilkový krém
70 g Karamelové hranolky
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /6
Nakrájejte čokoládu a máslo na kousky a vložte je do kastrolu. Kastrol zahřejte na velmi nízkou teplotu a rozpusťte čokoládu a máslo, pravidelně míchejte dřevěnou vařečkou.
Fáze 2 /6
Předehřejte troubu na 180 °C.
Fáze 3 /6
V míse vyšlehejte vejce, cukr a vanilku, dokud nezískáte pěknou našlehanou směs, poté přidejte rozpuštěnou směs čokolády a másla. Smíchejte. Přidejte jedlou sodu, sůl a mouku. Míchejte, dokud těsto nebude hladké.
Fáze 4 /6
Hrubě nasekejte ořechy a dvě třetiny přidejte do směsi spolu s dvěma třetinami čokoládových hranolků. Těsto nalijte do pánve, uhlaďte povrch a posypte zbývajícími ořechy a čokoládovými hranolky. Pečte asi 30 minut.
Fáze 5 /6
Po upečení nechte vychladnout a poté uložte do lednice.
Fáze 6 /6
Použijte dřevěnou nebo silikonovou stěrku k nakrájení a podávání. Podávejte s karamelovými kousky a vanilkovým krémem.