Špičkové čokoládové brownies
- Celková doba 39 min
- 10 min
Příprava - 14 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Přísady
6 os.
120 g Hořká čokoláda na vaření
120 g Osolené máslo
3 Vejce
100 g Hnědý krupicový cukr
1 čl Vanilkový extrakt
110 g Mouka na pečivo
1 pl. Kakao
50 g Nasekané vlašské ořechy
50 g Kousky čokolády
20 g Vlašské ořechy
4 kopeček Zmrzlina z Madagaskarské vanilky
Karamelová omáčka
Příprava
Fáze 1 /6
Troubu předehřejte na 190 °C.
Fáze 2 /6
Formu na pečení o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Můžete jej také namazat máslem nebo olejem ve spreji.
Fáze 3 /6
Připravte si těsto na brownies. Kousky čokolády a másla dejte do misky. Připravte si vodní lázeň. Do hrnce dejte trochu vody a přiveďte k varu. Umístěte misku do hrnce s vypnutým plamenem. Když se čokoláda a máslo začnou rozpouštět, pravidelně míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nebude hladká.
Fáze 4 /6
Vejce, vanilkový extrakt a cukr dejte do samostatné misky. Šlehejte 2 minuty dohladka. Přidejte směs čokolády a másla a šlehejte další 1 minutu. Brownies tak získají popraskaný vršek. Stěrkou přidávejte mouku a kakao, dokud se poslední kousky mouky do těsta nezapracují. Přidejte kousky vlašských ořechů a jemně promíchejte.
Fáze 5 /6
Těsto rovnoměrně rozetřete do formy a posypte vlašskými ořechy a kousky čokolády. Vložte do trouby a sejměte rukojeť Ingenio. Pečte po dobu 14 minut.
Fáze 6 /6
Vyjměte z trouby a nechejte 15 minut odpočívat, aby se pečení dokončilo. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.