Dokonalý čokoládový brownie
- Celková doba 39 min
- 10 min
Příprava - 14 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Přísady
6 os.
120 g Hořká čokoláda na vaření
120 g Máslo solené
3 Vejce
100 g Třtinový cukr jemný
1 čl Vanilkový extrakt
110 g Hladká mouka
1 pl. Kakao
50 g Nasekané ořechy
50 g Čokoládové kousky
20 g Ořechy
4 kopeček Madagaskarská vanilková zmrzlina
Karamelová omáčka
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /6
Předehřejte troubu na 190 °C.
Fáze 2 /6
Vyložte pekáč o průměru 24 cm pečicím papírem. Můžete ho také vymazat máslem nebo sprejem na vaření.
Fáze 3 /6
Připravte těsto na brownies. Vložte kousky čokolády a másla do misky. Připravte vodní lázeň. Nalijte trochu vody do hrnce a přiveďte k varu. Vložte misku do hrnce s vypnutým ohněm. Jakmile se čokoláda a máslo začnou rozpouštět, pravidelně míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nevznikne hladká směs.
Fáze 4 /6
Vejce, vanilkový extrakt a cukr dejte do samostatné misky. Šlehejte 2 minuty, dokud směs nebude hladká. Přidejte směs čokolády a másla a šlehejte 1 minutu. Tím dosáhnete popraskaného povrchu brownies. Vmíchejte mouku a kakaový prášek stěrkou, dokud se do těsta nezapracují i poslední kousky mouky. Přidejte kousky vlašských ořechů a jemně promíchejte.
Fáze 5 /6
Těsto rovnoměrně rozetřete na pekáč a posypte vlašskými ořechy a čokoládovými lupínky. Vložte do trouby a vyjměte rukojeť Ingenio. Pečte 14 minut.
Fáze 6 /6
Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočinout, aby se dopeklo. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou polevou.