Švédské masové kuličky v omáčce
- Celková doba 54 min
- 15 min
Příprava - 24 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Přísady
6 os.
600 g Mleté maso
1.5 Cibule
3 Chléb
150 ml Mléko
3 Vejce
1.5 čl Muškátový oříšek
1.5 čl Bílý pepř
Sůl
75 g Máslo
45 cl Hovězí vývar
15 cl Smetana ke šlehání
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Mleté maso smíchejte s cibulí, chlebem, mlékem, vejcem, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Fáze 3 /9
Z masové směsi tvarujte stejně velké kuličky.
Fáze 4 /9
Vložte lopatku do nádoby.
Fáze 5 /9
Do nádoby přidejte máslo a masové kuličky.
Fáze 6 /9
Vaření v přístroji Actifry.
Fáze 7 /9
Přidejte hovězí vývar a pokračujte ve vaření po dobu 5 minut.
Fáze 8 /9
Vmíchejte tučnou smetanu a vařte další 4 minuty.
Fáze 9 /9
Podávejte horké.