Švédské masové kuličky
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (17)
EY145810 Easy Fry Compact 3l horkovzdušná fritéza Tefal černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
500 g Mletá hovězí krkovička
1 ks Malá cibule
1 plá. Chléb bez kůrky
75 ml Mléko
1 ks Vejce
0.25 lžička Mleté nové koření
0.25 lžička Mletý muškátový oříšek
0.25 lžička Sůl
Mletý černý pepř
Olej ve spreji
Strouhanka
1 lžíce Máslo
0.5 lžíce Mouka
100 ml Masový vývar, bujón
100 ml Smetana
0.5 lžička Sůl
0.25 lžička Mletý černý pepř
Rybízový džem
Pečené brambory
Příprava
Fáze 1 /5
Chléb rozdrťte do misky, zalijte mlékem a počkejte, až se mléko vstřebá.
Fáze 2 /5
Mleté maso vložte do velké mísy na míchání, přidejte celé množství strouhanky, lehce rozšlehané vejce, koření a nastrouhejte očištěnou cibuli. Směs důkladně promíchejte s chlebem nasáklým mlékem a nechejte 15 minut odpočívat.
Fáze 3 /5
Mokrýma rukama vytvarujte kuličky o velikosti 3-4 cm, jemně je postříkejte olejem ve spreji a vložte do koše horkovzdušné fritézy najednou tolik, kolik se jich tam pohodlně vejde, neboť během pečení s nimi budete muset pohybovat. Pečte při teplotě 180 °C 15 minut, přičemž masové kuličky jednou nebo dvakrát protřepejte. Upečte všechno maso.
Fáze 4 /5
Mezitím na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte mouku a mírně opečte. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte ho zredukovat asi na polovinu a poté přidejte zakysanou smetanu. Masové kuličky osolte, opepřete a obalte v omáčce.
Fáze 5 /5
Podávejte s pečenými bramborami a rybízovým džemem.