Kořeněný zeleninový kuskus
- Celková doba 55 min
- 10 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Velké šalotky
10 Pestrobarevné mrkve
200 g Máslová dýně
4 Tuřín
2 Nakládané citrony
2 Tyčinky skořice
2 Badyán
1 čl Mletý zázvor
0.5 čl Kurkuma
0.5 čl Chilli vločky
0.5 čl Kajenský pepř
1 čl Mořská sůl
6 cl Olivový olej
40 cl Horký zeleninový vývar
12 Meruňky
150 g Cizrna
Petržel
Návrhy příloh:
Krupice
Koriandr
Limetka
Harissa
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /7
Předehřejte troubu na 190 °C.
Fáze 2 /7
Oloupejte šalotky a nechte je celé. Oloupejte mrkve a nakrájejte je šikmo na plátky. Máslovou dýni nakrájejte na kostky. Tuřín oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Kandované citrony rozkrojte napůl.
Fáze 3 /7
Do hrnce přidejte šalotky, mrkev, máslovou dýni, tuřín, nakládané citrony a přidejte všechna koření, olivový olej a promíchejte. Zalijte horkým zeleninovým vývarem.
Fáze 4 /7
Vařte pod pokličkou 15 minut.
Fáze 5 /7
Poté přidejte meruňky a cizrnu a vařte dalších 30 minut.
Fáze 6 /7
Mezitím si připravte krupici.
Fáze 7 /7
Podávejte zeleninový kuskus posypaný koriandrem a s trochou limetkové šťávy, přidejte také trochu harissy do vývaru pro extra pikantnost.