Zeleninový kuskus z květáku s fetou a kuřetem
- Celková doba 47 min
- 22 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
6 cl Olivový olej
1 Bio citron
2 čl Garam masala
2 čl Agávový sirup (nebo javorový sirup)
Sůl
700 g Kuřecí prsa
600 g Květák
100 g Cibule
100 g Červená paprika sladká
100 g Žlutá paprika
250 g Chřest
Pepř
80 g Feta
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /10
V míse prošlehejte polovinu oleje, citronovou kůru, polovinu citronové šťávy, polovinu garam masaly, agávový sirup a sůl.
Fáze 2 /10
Kuřecí maso nakrájejte na kostky. Vložte ho do marinády a dejte stranou.
Fáze 3 /10
Květák omyjte a oddělte růžičky. Hrubě ho nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriky omyjte a najemno nakrájejte. Chřest omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm. Hlavičky ponechte celé.
Fáze 4 /10
Pánev rozehřejte na vysokém plameni a počkejte, dokud Thermal-signal zcela nezčervená. Maso opečte 5 až 7 minut nebo dozlatova. Odložte stranou a udržujte maso teplé.
Fáze 5 /10
Do pánve nalijte zbytek oleje. Na střední teplotě osmažte cibuli se zbytkem garam masaly po dobu 2 minut.
Fáze 6 /10
Přidejte chřest a papriky. Osolte, opepřete a na vysoké teplotě restujte 5 minut.
Fáze 7 /10
Snižte teplotu a zeleninu nechte dusit 3 minuty.
Fáze 8 /10
Mezitím zahřejte další pánev a květák opékejte na vysoké teplotě 3 minuty. Osolte a opepřete.
Fáze 9 /10
Smíchejte květákový kuskus se zeleninou. Přidejte kuře a jeho šťávu. Nechte vařit ještě 2 minuty.
Fáze 10 /10
Na jídlo posypte rozdrolenou fetou, pokapejte citronovou šťávou a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.