Královský kuskus - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Královský kuskus

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 1 hod. 53 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    1 hod. 15 min
  • Chlazení
    8 min

Přísady

4 os.

  • 400 g Kuskusová krupice

  • 5 pl. Olivový olej

  • 4 ks Jehněčí krk

  • 2 Kuřecí stehno

  • 1 Cibule

  • 1 pl. Ras el hanout

  • 1 čl Kmín

  • 0.25 čl Šafrán nebo kurkuma

  • 100 g Cizrna

  • 1 vanička Rajčata

  • 1.5 l Zeleninový vývar

  • 4 Klobása Merguez

  • 2 Vodnice

  • 1 Mrkev

  • 1 Cuketa

  • Sůl a pepř

  • Harissa

Příprava

Fáze 1 /13

Zahřejte velký hrnec o průměru 20 cm na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená, než budete ingredience opékat.

Fáze 2 /13

Přidejte 3 lžíce olivového oleje a kousky jehněčího krku a opečte ze všech stran.

  • 5pl. Olivový olej
  • 4ks Jehněčí krk

Fáze 3 /13

Jakmile jsou kousky jehněčího krku opečené dozlatova, přidejte kousky kuřete a opékejte je.

  • 2 Kuřecí stehno

Fáze 4 /13

Poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte 1 minutu.

  • 1 Cibule

Fáze 5 /13

Posypte ras el hanout, kmínem a šafránem (nebo kurkumou), poté promíchejte, aby se maso obalilo.

  • 1pl. Ras el hanout
  • 1čl Kmín
  • 0.25čl Šafrán nebo kurkuma

Fáze 6 /13

Přidejte cizrnu a plechovku drcených rajčat a zalijte vývarem, dokud nebudou všechny ingredience zakryté. Přiveďte k varu.

  • 100g Cizrna
  • 1vanička Rajčata
  • 1.5l Zeleninový vývar

Fáze 7 /13

Snižte plamen, přikryjte pokličkou a vařte asi 40 minut, dokud maso nezměkne.

Fáze 8 /13

Mezitím si připravte krupici nasypáním do mělké misky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, poté krupici válejte v dlaních, aby se olej rovnoměrně rozprostřel.

  • 400g Kuskusová krupice
  • 5pl. Olivový olej

Fáze 9 /13

Po 40 minutách přidejte do pánve merguez klobásy, tuřín a mrkev a vařte 15 minut.

  • 4 Klobása Merguez
  • 2 Vodnice
  • 1 Mrkev

Fáze 10 /13

Když je maso a zelenina téměř uvařené, přidejte cukety, okořeňte a vařte dalších 10 minut.

  • 1 Cuketa
  • Sůl a pepř

Fáze 11 /13

Přidejte horký vývar do krupice, dokud nebude pokrytý. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala.

  • 400g Kuskusová krupice
  • 1.5l Zeleninový vývar

Fáze 12 /13

Rozdrťte krupici vidličkou nebo prsty, abyste oddělili zrna.

Fáze 13 /13

Maso a zeleninu podávejte na krupicovém lůžku zalité vývarem a ozdobené cizrnou. Podávejte s omáčkou harissa.

  • Harissa