Jednoduché rajčatové těstoviny
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 strou. Česnek
1 trs Bazalka
Olivový olej
1 Čerstvá červená chilli paprička
800 g Italská švestková rajčata
Sůl, pepř
Červený vinný ocet
455 g Tagliatelle
1 hrst Strouhaný parmezán
Příslušenství
Pánev Rendlík
Příprava
Fáze 1 /6
Oloupejte a najemno nasekejte česnek. Odtrhejte lístky bazalky a nasekejte stonky.
Fáze 2 /6
Rozehřejte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Jemně opečte česnek na trošce olivového oleje spolu s bazalkovými stonky a celou čerstvou červenou chilli papričkou. Chilli papričku jednou propíchněte nožem, aby při smažení nevybuchla!
Fáze 3 /6
Přidejte rajčata (zatím je nechte celá). Lehce osolte a opepřete, poté pomalu vařte na mírném ohni 30 minut.
Fáze 4 /6
Vyjměte chilli papričku, poté rajčata rozmačkejte a rozmělněte lžící. Pokud je potřeba, dochuťte další solí a pepřem a přidejte malý šplíchanec červeného vinného octa pro jemnou kyselost. Promíchejte s odtrhnutými lístky bazalky.
Fáze 5 /6
Mezitím vložte těstoviny do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte podle pokynů na obalu a pak je sceďte.
Fáze 6 /6
Přidejte těstoviny do omáčky a promíchejte, aby byly rovnoměrně obalené. Podávejte s bohatým posypem parmezánu.