Penne All'arrabbiatta (těstoviny v pikantní rajčatové a česnekové omáčce)
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 strou. Česnek
1 Cibule
2 pl. Čerstvá bazalka
2 pl. Čerstvá hladkolistá petržel
1 pl. Olivový olej
450 g Konzervovaná italská loupaná rajčata
0.5 čl Drcené sušené chilli papričky (snížit množství pro méně pikantní omáčku)
0.5 čl Sušené oregano
Sůl, pepř
400 g Těstoviny Penne
Strouhaný parmazán
Příslušenství
Rendlík
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte a jemně nasekejte česnek a cibuli. Omyjte a nasekejte bazalku a petržel.
Fáze 2 /5
V kastrolu rozehřejte olivový olej a jemně osmahněte česnek a cibuli asi 3 minuty, aby změkly.
Fáze 3 /5
Přidejte rajčata, drcené sušené chilli a oregano. Rozmačkejte rajčata zadní stranou lžíce. Osolte, opepřete, zakryjte a vařte na mírném ohni 20 minut, občas promíchejte, dokud se omáčka výrazně nezredukuje a nezhoustne.
Fáze 4 /5
Mezitím přiveďte k varu velké množství osolené vody. Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu, poté sceďte.
Fáze 5 /5
Podávejte v předehřátých miskách a přelijte omáčkou. Posypte bazalkou, petrželí a strouhaným parmezánem.