Lahodné jahodové palačinky
- Celková doba 30 min
- 15 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Dávka těsta na palačinky
60 g Máslo
150 g Cukr
25 cl Pomerančový džus
6 cl Brandy
2 pl. Cointreau nebo Grand Marnier
2 Jahody
Šlehačka
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /7
Při vaření na sporáku nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /7
Připravte 6 palačinek podle tradičního receptu na palačinky.
Fáze 3 /7
Na pánvi rozehřejte máslo a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Rozehřejte máslo, přidejte cukr a dobře promíchejte.
Fáze 4 /7
Přidejte pomerančový džus, brandy a Cointreau, poté míchejte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Fáze 5 /7
Přiveďte omáčku do varu na 5 minut a poté odstavte pánev z ohně.
Fáze 6 /7
Odstraňte stopky jahod, jahody rozpulte a 8 polovin si schovejte na ozdobu. Přidejte jahody na pánev a míchejte, dokud nejsou jahody zcela pokryty omáčkou.
Fáze 7 /7
Palačinky položte na servírovací talíř. Pomocí děrované lžíce rozdělte jahody mezi palačinky. Polijte je troškou omáčky, poté přidejte šlehačku a ozdobte zbytkem jahod.