Jahodový džem - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jahodový džem

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 55 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    10 min

Přísady

6 os.

  • 1.5 kg Jahody

  • 900 g Krupicový cukr

  • 1 Citron (šťáva)

Příprava

Fáze 1 /5

Jahody omyjte a oloupejte. Pokud jsou velké, rozkrojte je napůl nebo na čtvrtky. Vložte je do velké nádoby s cukrem. Smíchejte a nechte 10 minut odstát, aby jahody pustily šťávu.

  • 1.5kg Jahody
  • 900g Krupicový cukr

Fáze 2 /5

Vše nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Mezitím si připravte nádobu s vodou a malou naběračku.

  • 1.5kg Jahody
  • 900g Krupicový cukr

Fáze 3 /5

Když se džem začne vařit, snižte plamen, aby nepřetekl. Naběračkou odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu. Naběračku opláchněte v nádobě s vodou. Nechte vařit asi 35 minut za pravidelného míchání.

  • 1.5kg Jahody
  • 900g Krupicový cukr

Fáze 4 /5

Po uvaření džemu přidejte citronovou šťávu a nalijte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete víčka a sklenice otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.

  • 1 Citron (šťáva)

Fáze 5 /5

Podávejte s palačinkami, toastem atd.