Holandská palačinka s jahodami a citronem
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
60 g Máslo
6 Vejce
160 ml Mléko
1 pl. Cukr
80 g Mouka
1 Bio citron
1 špet. Sůl
1 čl Moučkový cukr
125 g Jahody
70 g Jogurt skyr
3 pl. Javorový sirup
Příslušenství
Rendlík Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /5
Rozpusťte máslo v malém hrnci, dokud nezhnědne, poté ho nechte vychladnout. Dvě polévkové lžíce si odložte stranou na hrnec.
Fáze 2 /5
Dejte hrnec bez pokličky do trouby a předehřejte troubu na 230 °C po dobu 10 minut.
Fáze 3 /5
Opečené máslo, vejce, mléko, cukr, mouku, kůru z poloviny citronu a špetku soli dejte do mixéru. Mixujte, dokud nebude těsto zcela hladké.
Fáze 4 /5
Zbytek opraženého másla nalijte do hrnce a rychle ho po vnitřní straně rozetřete pomocí mašlovačky, dávejte pozor, abyste se nespálili. Poté vlijte těsto do hrnce a pečte bez pokličky na spodní příčce trouby přibližně 20 minut. Palačinka při pečení vykyne a měla by být zlatohnědá. Dobu pečení upravte podle vaší trouby. Pokud chcete, aby si palačinka udržela tvar, během pečení neotvírejte dvířka trouby.
Fáze 5 /5
Po upečení palačinka trochu klesne. Posypte moučkovým cukrem, ozdobte jahodami, které jste omyli, rozpůlili nebo rozčtvrtili a odstranili stonky, přidejte skyr a polijte javorovým sirupem. Ozdobte zbylou citronovou kůrou a ihned podávejte z hrnce.