Smažené brambory s karamelizovanou cibulí
- Celková doba 38 min
- 15 min
Příprava - 23 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
40 g Máslo
2 Bílé cibule
1 čl Moučkový cukr
10 cl Voda
1 pl. Neutrální olej
1 kg Brambory
1 pl. Petržel
Sůl a pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Rozpalte pánev na středním ohni a počkejte, až se Thermo-signal zcela zbarví do červena, než začnete ingredience opékat. Přidejte polovinu másla. Jakmile máslo zhnědne do odstínu lískového oříšku, přidejte nasekanou cibuli a poté snižte teplotu, abyste cibuli jemně povařili.
Fáze 2 /7
Míchejte stěrkou, přidejte cukr a sůl. Vařte, dokud se cibule nezačne karamelizovat. Pro dosažení jemného výsledku a rovnoměrného zhnědnutí přidávejte vodu postupně během vaření. Počítejte s dobou vaření 8 minut. Dejte stranou do nádoby.
Fáze 3 /7
Do ještě horké pánve přidejte olej a poté vložte nasekané brambory. Osolte, opepřete a nechte smažit po dobu 5 minut.
Fáze 4 /7
Přidejte zbylé máslo a pokračujte ve smažení dalších 10 minut, pravidelně míchejte pro dosažení krásné barvy.
Fáze 5 /7
Zkontrolujte, jestli jsou brambory uvařené, pomocí špičky nože. V případě potřeby upravte dobu vaření.
Fáze 6 /7
Přidejte karamelizovanou cibuli, aby se prohřála, a poté nasekanou petržel.
Fáze 7 /7
Podávejte ihned!