Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
15 g Rostlinné máslo
1 ks Cibule
300 g Cuketa
1 lžíce Sůl
1 lžíce Hladká mouka
15 g Kopr
350 ml Voda/zeleninový vývar
50 ml Rostlinná smetana
1 lžíce Ocet
0.5 lžíce Cukr krystal
400 g Malé brambory
0.5 lžíce Jedlá soda
15 ml Olej
Příprava
Fáze 1 /18
Brambory pořádně omyjte, nakrájejte a dejte vařit spolu s jedlou sodou asi na 10 minut, tak aby nebyly zcela dopečené. Díky jedlé sodě pustí brmabory více škrobu.
Fáze 2 /18
Následně brambory sceďte a trochu v hrnci „protřepejte“, aby se narušila jejich textura. Budou pak po upečení více křupavé.
Fáze 3 /18
Na široké pánvi Ingenio rozpalte olej, vyčkejte až Thermo Signal ukáže, že je teplota akorát.
Fáze 4 /18
Přidejte brambory a opékejte zprudka 3-5 minut. Během opékání brambory obracejte, aby se nepřipálily.
Fáze 5 /18
Pánev vložte do rozehřáté trouby, sundejte rukojeť a pečte na 180 °C asi 20 minut dokřupava.
Fáze 6 /18
Mezi tím začněte chystat koprovku. V hlubší pánvi Ingenio rozpalte rostlinné máslo a najemno nakrájenou cibuli orestujte dosklovata.
Fáze 7 /18
Přidejte nadrobno nakrájenou cuketu, posolte, promíchejte a opékejte asi 5 minut.
Fáze 8 /18
Přidejte mouku, kterou pár minut pořádně zarestujte, aby v omáčce nebyla cítit, ale hezky jí zahustila.
Fáze 9 /18
Přidejte všechny přebytečné stonky kopru.
Fáze 10 /18
Podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem a promíchejte.
Fáze 11 /18
Vařte za občasného míchání na středním plameni pod pokličkou 20 minut doměkka.
Fáze 12 /18
Přidejte rostlinnou smetanu pokojové teploty.
Fáze 13 /18
Přidejte ocet.
Fáze 14 /18
Přidejte cukr.
Fáze 15 /18
Sundejte z plotny a vše rozmixujte zcela dohladka.
Fáze 16 /18
Nakonec přidejte najemno nasekaný kopr.
Fáze 17 /18
Omáčku pořádně promíchejte.
Fáze 18 /18
Podávejte s opečenými brambory, případně můžete doplnit vámi zvolenou bílkovinou viz "Tipy"