Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory - recept Hrnce a pánve | Tefal
Terezie Guha (@terezka_v_kuchyni)
Recept od Terezie Guha (@terezka_v_kuchyni)

Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 15 g Rostlinné máslo

  • 1 ks Cibule

  • 300 g Cuketa

  • 1 lžíce Sůl

  • 1 lžíce Hladká mouka

  • 15 g Kopr

  • 350 ml Voda/zeleninový vývar

  • 50 ml Rostlinná smetana

  • 1 lžíce Ocet

  • 0.5 lžíce Cukr krystal

  • 400 g Malé brambory

  • 0.5 lžíce Jedlá soda

  • 15 ml Olej

Příprava

Fáze 1 /18

Brambory pořádně omyjte, nakrájejte a dejte vařit spolu s jedlou sodou asi na 10 minut, tak aby nebyly zcela dopečené. Díky jedlé sodě pustí brmabory více škrobu.

  • 400g Malé brambory
  • 0.5lžíce Jedlá soda

Fáze 2 /18

Následně brambory sceďte a trochu v hrnci „protřepejte“, aby se narušila jejich textura. Budou pak po upečení více křupavé.

  • 400g Malé brambory

Fáze 3 /18

Na široké pánvi Ingenio rozpalte olej, vyčkejte až Thermo Signal ukáže, že je teplota akorát.

  • 15ml Olej

Fáze 4 /18

Přidejte brambory a opékejte zprudka 3-5 minut. Během opékání brambory obracejte, aby se nepřipálily.

  • 400g Malé brambory

Fáze 5 /18

Pánev vložte do rozehřáté trouby, sundejte rukojeť a pečte na 180 °C asi 20 minut dokřupava.

Fáze 6 /18

Mezi tím začněte chystat koprovku. V hlubší pánvi Ingenio rozpalte rostlinné máslo a najemno nakrájenou cibuli orestujte dosklovata.

  • 15g Rostlinné máslo
  • 1ks Cibule

Fáze 7 /18

Přidejte nadrobno nakrájenou cuketu, posolte, promíchejte a opékejte asi 5 minut.

  • 300g Cuketa
  • 1lžíce Sůl

Fáze 8 /18

Přidejte mouku, kterou pár minut pořádně zarestujte, aby v omáčce nebyla cítit, ale hezky jí zahustila.

  • 1lžíce Hladká mouka

Fáze 9 /18

Přidejte všechny přebytečné stonky kopru.

  • 15g Kopr

Fáze 10 /18

Podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem a promíchejte.

  • 350ml Voda/zeleninový vývar

Fáze 11 /18

Vařte za občasného míchání na středním plameni pod pokličkou 20 minut doměkka.

Fáze 12 /18

Přidejte rostlinnou smetanu pokojové teploty.

  • 50ml Rostlinná smetana

Fáze 13 /18

Přidejte ocet.

  • 1lžíce Ocet

Fáze 14 /18

Přidejte cukr.

  • 0.5lžíce Cukr krystal

Fáze 15 /18

Sundejte z plotny a vše rozmixujte zcela dohladka.

Fáze 16 /18

Nakonec přidejte najemno nasekaný kopr.

  • 15g Kopr

Fáze 17 /18

Omáčku pořádně promíchejte.

Fáze 18 /18

Podávejte s opečenými brambory, případně můžete doplnit vámi zvolenou bílkovinou viz "Tipy"

Podobné recepty

Tefal
Tefal
27 min

Brambory s klobásou

ratings.NaN

Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory - recept Hrnce a pánve | Tefal
Brambory s klobásou
Tefal
Tefal
11 min

Papájové smoothie s nádechem letní pláže

ratings.NaN

Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory - recept Hrnce a pánve | Tefal
Papájové smoothie s nádechem letní pláže
Tefal
Tefal
1 hod. 21 min

Steak a brambory s rajčaty

ratings.NaN

Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory - recept Hrnce a pánve | Tefal
Steak a brambory s rajčaty
Tefal
Tefal
38 min

Smažené brambory s karamelizovanou cibulí

ratings.NaN

Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory - recept Hrnce a pánve | Tefal
Smažené brambory s karamelizovanou cibulí
Tefal
Tefal
11 min

Brambory s klobásou a kysaným zelím

ratings.NaN

Letní cuketová koprovka s nejkřupavějšími brambory - recept Hrnce a pánve | Tefal
Brambory s klobásou a kysaným zelím