Steak a brambory s rajčaty
- Celková doba 1 hod. 21 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Cibule
2 strou. Česnek
900 g Brambory
90 g Černé olivy bez pecek
2 čl Olivový olej
800 g Drcená rajčata
2 čl Sušené oregáno
40 cl Voda
Sůl, pepř
4 g Steaky
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /7
Při vaření na plechu a/nebo v troubě se ujistěte, že jste odstranili rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /7
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. Oloupejte a omyjte brambory. Nakrájejte je na čtvrtky. Olivy nakrájejte na plátky.
Fáze 3 /7
Zahřejte hrnec na mírném ohni. Zalijte polovinou oleje. Smažte cibuli a česnek 2 minuty, aniž by zhnědly.
Fáze 4 /7
Přidejte brambory, nakrájená rajčata (i se šťávou) a oregano.
Fáze 5 /7
Zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte dusit na středním ohni 1 hodinu nebo dokud brambory nezměknou.
Fáze 6 /7
5 minut před uvařením brambor rozehřejte pánev na vysokém ohni a počkejte, dokud se Thermal-Signal zcela nezbarví do červena. Zalijte zbývajícím olejem a opečte steaky 2 minuty z každé strany pro krvavé a 3 minuty z každé strany pro středně propečené.
Fáze 7 /7
Podávejte posypané olivami.