Pannacotta s citronem a hruškou - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pannacotta s citronem a hruškou

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 16 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 400 ml Smetana

  • 6 pl. Cukr

  • 1 Limetka (šťáva a kůra)

  • 2 pl. Hnědý cukr

  • 3 Želatina v plátcích

  • 200 g Hrušky s pevnou slupkou, oloupané a nakrájené na malé kostky

  • 7 g Máslo

  • 70 ml Voda

Příslušenství

  • Balení 6 sklenic
    Balení 6 sklenic
  • Sada 8 sklenic
    Sada 8 sklenic

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

  • 400ml Smetana
  • 6pl. Cukr
  • 1 Limetka (šťáva a kůra)
  • 2pl. Hnědý cukr
  • 3 Želatina v plátcích
  • 200g Hrušky s pevnou slupkou, oloupané a nakrájené na malé kostky
  • 7g Máslo
  • 70ml Voda

Fáze 2 /8

Oloupejte a nakrájejte hrušky na kostičky.

  • 200g Hrušky s pevnou slupkou, oloupané a nakrájené na malé kostky

Fáze 3 /8

Nechte želatinu změknout v troše ledové vody.

  • 3 Želatina v plátcích

Fáze 4 /8

Nalijte smetanu do hrnce. Přidejte cukr a kůru.

  • 400ml Smetana
  • 6pl. Cukr
  • 1 Limetka (šťáva a kůra)

Fáze 5 /8

Vyšlehejte do hladka. Želatinu sceďte a přidejte ji. Rozlijte směs do skleniček. Nechte 6 hodin chladit.

  • 3 Želatina v plátcích

Fáze 6 /8

Vložte kostky hrušky do pánve spolu s máslem, citronovou šťávou, vodou a hnědým cukrem.

  • 1 Limetka (šťáva a kůra)
  • 2pl. Hnědý cukr
  • 200g Hrušky s pevnou slupkou, oloupané a nakrájené na malé kostky
  • 7g Máslo
  • 70ml Voda

Fáze 7 /8

Tlakové vaření.

Fáze 8 /8

Panna cottu podávejte studenou s lžící hruškového kompotu navrchu.