Palačinky s medem a citronem
- Celková doba 50 min
- 20 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
250 g Mouka
75 g Cukr
0.5 čl Sůl
30 g Nesolené máslo
2 Vejce
25 cl Voda
2 cl Květ pomerančovníku
25 cl Mléko
3 Citrony
Olej na smažení palačinek
12 hrud. Mírně soleného máslo
12 čl Tekutý med
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /8
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť nádobí Ingenio.
Fáze 2 /8
Do mísy dejte mouku, cukr a sůl. Rozpusťte máslo a přidejte ho do mísy. Přidejte vejce a polovinu vody. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Fáze 3 /8
Postupně přidávejte zbytek vody, vodu z pomerančových květů a mléko, mezi jednotlivými přidanými ingrediencemi promíchejte. Výsledkem bude řídké a hladké těsto. Pokud máte dostatek času, dejte ho na hodinu do lednice.
Fáze 4 /8
Citróny rozdělte na čtvrtiny.
Fáze 5 /8
Rozehřejte pánev a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Pánev pravidelně potírejte olejem pomocí kuchyňského ubrousku.
Fáze 6 /8
Nalijte na pánev malou naběračku těsta. Pánví krouživými pohyby rozprostřete těsto a pečte, dokud spodní strana palačinky nezezlátne a palačinka nebude upečená. Palačinku otočte a dejte stranou.
Fáze 7 /8
Rozpusťte kousek másla. Přidejte trochu vymačkané citronové šťávy (1 čtvrtina citronu). Přidejte trochu medu a vařte, dokud se máslo a med nerozpustí.
Fáze 8 /8
Palačinku přeložte na 4 díly a položte ji na talíř. Podávejte první palačinku. Postupujte takto s každou palačinkou a v případě potřeby mezi jednotlivými palačinkami vymažte pánev olejem.