Lasagne s hovězím, rajčatovou omáčkou a ricottou
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
80 g Cibule (asi 1 kus)
100 g Mrkev (asi 1 kus)
2 strou. Česnek
1 čl Olivový olej
350 g Mleté hovězí maso
1 l Jemně krájená rajčatová dřeň
2 čl Sušený tymián
500 g Ricotta
5 cl Smetana (30 % tuku)
6 Vejce
12 list Pláty lasagní
100 g Strouhaný sýr
Sůl, pepř
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /7
Oloupejte cibuli, mrkev a česnek, poté je nakrájejte.
Fáze 2 /7
Rozpalte středně velkou pánev na vysokou teplotu a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena, než začnete restovat ingredience. Orestujte cibuli a mrkev na olivovém oleji, a když začnou měknout, přidejte hovězí maso a nasekaný česnek. Maso opečte na vysoké teplotě několik minut. Vmíchejte rajčata, tymián a koření. Míchejte pomocí dřevěné lžíce. Nechte na mírném ohni probublávat 20 minut. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 4 /7
V salátové míse důkladně metlou promíchejte vejce, smetanu a ricottu, abyste získali hladký krém. Dejte stranou.
Fáze 5 /7
Ve velké pánvi rozetřete vrstvu rajčatové omáčky (asi jednu třetinu). Přidejte několik plátů lasagní. V případě potřeby je rozlomte na kousky tak, aby pokryly pánev úplně. Přidejte jednu třetinu rajčatové omáčky, jednu třetinu strouhaného sýra, jednu třetinu krému a vrstvy střídejte, zakonřete smetanou posypanou sýrem.
Fáze 6 /7
Pečte 25 minut. Pro gratinovaný efekt dejte lasagne pod gril na 2 minuty a sledujte zhnědnutí.
Fáze 7 /7
Podávejte ihned!