Hovězí lasagne s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 45 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
80 g Cibule (přibližně 1 kus)
100 g Mrkev (přibližně 1 kus)
2 strou. Česnek
1 čl Olivový olej
350 g Mleté hovězí
1 l Rajčatový protlak
2 čl Tymián sušený
12 list Lasagne
120 g Mozzarella
75 cl Bešamel
Sůl, pepř
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /6
Oloupejte cibuli, mrkev a česnek, poté je nakrájejte.
Fáze 2 /6
Předehřejte středně velkou nepřilnavou pánev na vysokém plameni a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená, než začnete restovat ingredience. Restujte cibuli a mrkev na olivovém oleji a když začnou měknout, přidejte mleté hovězí a nasekaný česnek. Maso rychle orestujte na vysoké teplotě. Vmíchejte rajčata, tymián a dochuťte. Míchejte dřevěnou lžící. Mírně vařte 20 minut. Dejte stranou.
Fáze 3 /6
Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 4 /6
Na velkou nepřilnavou pánev rozetřete vrstvu rajčatové omáčky (asi třetinu). Přidejte pár plátů lasagní. V případě potřeby je rozlomte na kousky tak, aby pokryly celou pánev. Rozložte třetinu rajčatové omáčky, třetinu mozzarelly nakrájené na malé kousky a třetinu bešamelu, poté vrstvěte střídavě a zakončete bešamelem pokrytým mozzarellou.
Fáze 5 /6
Pečte 25 minut. Pro gratinovaný efekt grilujte lasagne další 2 minuty a pečlivě sledujte, jak tmavnou.
Fáze 6 /6
Podávejte ihned!