Krémové cuketové rizoto
- Celková doba 1 hod.
- 20 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
200 g Rýže Arborio
0.5 ks Cuketa
30 g Parmazán
50 g Máslo
750 ml Vývar
1 dl Víno
1 ks Cibule
1 strou. Česnek
Sůl
Pepř
Olivový olej
Cherry rajčata
Bylinky
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /5
Nakrájejte si pár plátků cukety na dozdobení pokrmu a zbytek na kostičky. Nadrobno si také nakrájejte cibuli a česnek.
Fáze 2 /5
Rozpalte si hrnec se 2 lžícemi olivového oleje a přidejte do něj cibuli, česnek i na kostičky nakrájenou cuketu a zhruba minutu osmahněte a přisypte rýži. Promíchejte, zalijte vínem a to nechte chvíli odpařit. Zalijte 2-4 naběračkami vývaru, přiklopte a na mírném plameni nechte vařit. S vývarem to opakujte, do té doby, dokud nebude rýže na skus.
Fáze 3 /5
Na pánvi si rozpalte olej a osmažte na něm plátky cukety, které poté dejte stranou.
Fáze 4 /5
Jakmile je rizoto na skus a má stále krémovou konzistenci, přisypte parmazán, kousky másla a pořádně promíchejte.
Fáze 5 /5
Vyklopte na talíř a krouživými pohyby nechejte rizoto pěkně rozprostřít po celém jeho dnu. Přidejte cuketové chipsy, plátky cherry rajčat, bylinky, zakápněte olejem, osolte a opepřete a máte hotovo.