Dýňové arancini
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 20 min
Příprava - 55 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
160 g Rýže arborio
1 dl Bílé víno
1 ks Červená cibule
1 naběračka Dýňový krém
50 g Máslo
30 g Parmazán
300 ml Vývar
0.5 ks Mozzarella
2 ks Vejce
Hladká mouka
Strouhanka
Olej
4 strou. Česnek
Olivový olej
50 ml Majonéza
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /9
Udělejte si hustší dýňovou polévku/krém, podle toho, jak jste zvyklí ji vařit a jak vám chutná.
Fáze 2 /9
Nasekejte si cibulku, rozpalte hrnec s oliváčem a cibulku nechte zesklovatět, přidejte rýži arborio a zalijte vínem a nechejte vypařit.
Fáze 3 /9
Pak už jen postupně přilévejte vývar, dokud se rýže neuvaří na zkus.
Fáze 4 /9
Přidejte ještě dýňový krém, zamíchejte a nechte chvíli povařit, ať se spojí všechny chutě. Nakonec přidejte ještě máslo a Gran Moravii a zamíchejte.
Fáze 5 /9
Přendejte rizoto do pekáče a nechejte vychladnout.
Fáze 6 /9
Poté si z rizota vytvořte v ruce placku, do středu dejte kus mozzarelly a vyválejte kouli. Kouli pak klasicky obalte v trojobalu (doporučuju 2x, ať vám nic nevyteče).
Fáze 7 /9
Pečte na režim Air Fry - 15 min. na 190 stupňů. Nezapomeňte ke konci pečení zapnout také Crispy finish tlačítko. (Program Air Fry a Crispy finish je dostupný u fritézy Infrared).
Fáze 8 /9
Česnek na majonézu jsem si oloupal, dal do zapékací misky, zalil oliváčem a dal péct na 200 stupňů na cca 15 min. Pak to jen spojte s majonézou, osolte, opepřete a rozmixujte.
Fáze 9 /9
Teď už máte všechno ready, stačí jen zkompletovat a vychutnat si tuto parádu.
