Gnocchi z batátů s máslem a šalvějí
- Celková doba 50 min
- 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Batát
1 Vejce
220 g Mouka
20 g Strouhaný parmezán
0.5 čl Muškátový ořech
Sůl, paprika sladká
100 g Máslo
2 cl Voda
5 list Šalvějové listy
Sůl, pepř
Pár hoblinek parmazánu
Příprava
Fáze 1 /10
Oloupejte batát a nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm. Vložte je do zapékací mísy a zakryjte vodou.
Fáze 2 /10
Přiveďte k varu a vařte přikryté po dobu 15 minut.
Fáze 3 /10
Když jsou batáty uvařené, slijte a odvažte 300 g dužiny. Vložte do nádoby.
Fáze 4 /10
Pomocí vidličky rozmačkejte dužinu a poté přidejte vejce, mouku, strouhaný parmezán a muškátový ořech. Osolte podle chuti a smíchejte, aby vzniklo měkké těsto.
Fáze 5 /10
Naplňte zapékací mísu vodou a přiveďte k varu.
Fáze 6 /10
Z těsta utvarujte rolky, využijte mouku, aby se těsto nelepilo. Nakrájejte rolky na malé gnocchi.
Fáze 7 /10
Vařte gnocchi v vroucí vodě po dobu 3 minut. Když jsou uvařené, slijte a nechte vychladnout.
Fáze 8 /10
Umyjte zapékací mísu a poté zahřejte máslo a vodu na středním ohni. Přidejte šalvějové listy a poté uvařené gnocchi. Promíchejte, aby se gnocchi ohřály. Osolte a opepřete.
Fáze 9 /10
Když směs vody a másla začíná pokrývat gnocchi, vložte je na talíř a zakončete hoblinkami parmazánu.
Fáze 10 /10
Podávejte okamžitě.