Batátové gnocchi s s šalvějovým máslem
- Celková doba 50 min
- 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Batáty
1 Vejce
220 g Mouka
20 g Strouhaný Parmezán
0.5 čl Muškátový ořech
Sůl, pepř
100 g Máslo
2 cl Voda
5 list Listy šalvěje
Sůl, pepř
Hoblinky Parmezánu
Příslušenství
Zapékací mísa
Příprava
Fáze 1 /10
Oloupejte a nakrájejte batáty na 2cm kostky. Vložte je do zapékací misky a zalijte vodou.
Fáze 2 /10
Přiveďte k varu a vařte přikryté 15 minut.
Fáze 3 /10
Po uvaření batátů sceďte je a odvažte 300 g dužiny. Vložte je do nádoby.
Fáze 4 /10
Vidličkou dužinu rozmačkejte, poté přidejte vejce, mouku, strouhaný parmazán a muškátový oříšek. Dochuťte a promíchejte, aby vzniklo měkké těsto.
Fáze 5 /10
Zapékací misku naplňte vodou a přiveďte k varu.
Fáze 6 /10
Těsto vytvarujte do rohlíků, které zasypte moukou, aby se těsto nelepilo. Z rohlíků vykrajujte malé gnocchi.
Fáze 7 /10
Gnocchi vařte 3 minuty ve vroucí vodě. Po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
Fáze 8 /10
Zapékací misku umyjte a na středním plameni rozehřejte máslo s vodou. Přidejte lístky šalvěje a poté uvařené noky. Míchejte, aby se gnocchi prohřály. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 9 /10
Jakmile směs vody a másla začne obalovat gnocchi, dejte je do misky a posypte hoblinkami parmazánu.
Fáze 10 /10
Ihned podávejte.