Placky z červené čočky a batátů
- Celková doba 50 min
- 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Středně velký batát
100 g Čočka červená
4 pl. Olivový olej
1 Cibule
2 pl. Sekaný koriandr
2 pl. Cizrnová mouka
1 čl Kari prášek
0.5 čl Vločky chilli
Sůl
Pepř
Příprava
Fáze 1 /9
Začněte oloupáním batátů. Nakrájejte ho na velké kostky.
Fáze 2 /9
Vařte ho 10 až 12 minut v kastrolu s osolenou vroucí vodou. To samé udělejte s červenou čočkou po opláchnutí.
Fáze 3 /9
Během vaření jemně nakrájejte cibuli.
Fáze 4 /9
Na středním ohni zahřejte pánev s 1 polévkovou lžící olivového oleje. Počkejte, až indikátor Thermo-signal zcela zčervená, než přidáte své ingredience. Osmahněte cibuli. Měla by být jemná a průsvitná. Cibuli dejte stranou.
Fáze 5 /9
Jakmile jsou batáty a čočka jemné, sceďte je. Vraťte brambory a čočku do nádoby, pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory na hrubší, ale jednolitou kaši.
Fáze 6 /9
Dále přidejte koriandr, cizrnovou mouku, osmaženou cibuli, kari, chilli vločky, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
Fáze 7 /9
Tvořte placky o průměru asi 5 cm a tloušťce 1.5 cm. Položte je na pomoučené krájecí prkénko a posypejte moukou.
Fáze 8 /9
Na středním ohni zahřejte pánev s 3 polévkovými lžícemi olivového oleje. Počkejte, až Thermo-signál zcela zčervená, než přidáte své ingredience. Opatrně položte placky do pánve. Vařte je asi 2 minuty na každé straně, zajišťujte, aby se nelepily nebo nepálily. Pokračujte v dávkách.
Fáze 9 /9
Servírujte placky horké a křupavé, doplněné salátem.
