Karbanátky z batátů a červené řepy
- Celková doba 1 hod.
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 40 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Červená řepa
200 g Batáty
0.25 lžička Sůl
200 g Kukuřičná mouka
2 ks Jarní cibulka
0.5 lžička Semínka koriandru
1 lžička Hořčičná semínka
0.25 lžička Sůl
0.25 lžička Čerstvě mletý černý pepř
Příprava
Fáze 1 /4
Červenou řepu a batáty nastrouhejte natenko. Do mísy vložte cedník, přidejte nastrouhanou zeleninu, osolte a nechejte odležet alespoň půl hodiny - sůl zeleninu trochu změkčí.
Fáze 2 /4
Z mísy vylijte okapanou šťávu ze zeleniny, mísu vytřete, přidejte zeleninu, koření, posypte kukuřičnou moukou a dobře promíchejte.
Fáze 3 /4
Směs nechejte 10 minut odstát a poté z ní rukou vytvarujte malé karbanátky. Dobře je stiskněte, aby se během pečení nerozpadly.
Fáze 4 /4
Před pečením postříkejte karbanátky olejem a pečte je v horkovzdušné fritéze při teplotě 200 °C 10 minut, dokud nejsou křupavé.
