Thajské kuře s rýží
- Celková doba 17 min
- 10 min
Příprava - 7 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
250 g Kuřecí prsa, na proužky o tloušťce 1 cm
120 g Thajská rýže
0.5 Limetky (šťáva a kůra)
0.2 čl Pasta z červených chilli papriček (volitelné)
1 pl. Rýžový ocet
0.5 pl. Ústřicová omáčka
0.5 pl. Sójová omáčka
5 Čerstvé lístky máty, omyté a nasekané
1 strou. Česnek oloupaný, bez klíčku, jemně nasekaný
180 ml Voda
Olej
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Mátu omyjte a najemno nasekejte.
Fáze 3 /8
Česnek oloupejte, odstraňte klíček a nasekejte najemno.
Fáze 4 /8
V salátové míse smíchejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a kůru, chilli a česnek. Přidejte kuře a nechte marinovat.
Fáze 5 /8
V nádobě rozpalte trochu oleje. Přidejte kuře a marinádu. Opečte (v případě potřeby v dávkách).
Fáze 6 /8
Přidejte rýži, vodu a ocet. Zamíchejte.
Fáze 7 /8
Doba vaření: 7 minut
Fáze 8 /8
Ozdobte mátou. Podávejte.