Jednohrncové italské kuře se sušenými rajčaty a rýží
- Celková doba 55 min
- 10 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Červená cibule
1 Červená paprika
4 strou. Česnek
40 g Čerstvá petrželka
1 pl. Olivový olej
4 Kuřecí stehna bez kosti
4 Kuřecí stehna
60 g Vypeckované olivy
60 g Proužky sušených rajčat v oleji
1 čl Sušená bazalka
1 čl Sušené oregano
1 hrn. Dlouhozrnná rýže
400 g Plechovka drcených rajčat
35 cl Kuřecí vývar
Sůl
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /9
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na osm klínků. Odstraňte semínka z červené papriky a nakrájejte ji. Oloupejte česnek a rozdrťte ho čepelí nože. Omyjte a najemno nasekejte petrželku.
Fáze 2 /9
Rozehřejte hrnec a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Zahřejte olej. Přidejte kuřecí maso a opékejte dozlatova.
Fáze 3 /9
Přidejte cibuli, červenou papriku a česnek. Smažte asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí.
Fáze 4 /9
Kuřecí maso přendejte na talíř. Přimíchejte olivy, proužky sušených rajčat, bazalku, petrželku a oregano. Přidejte rýži a nechte ji nasáknout všechny šťávy.
Fáze 5 /9
Kuřecí maso vraťte zpět do hrnce na vrstvu rýže. Přidejte rajčata a vývar. Přiveďte vše k varu.
Fáze 6 /9
Před vložením pánve do trouby kuře v omáčce otočte.
Fáze 7 /9
Přikryjte alobalem a pečte asi 40 minut, dokud rýže nezměkne.
Fáze 8 /9
Odstraňte kryt a změňte nastavení trouby na grilování na střední teplotu; grilujte dalších 8-10 minut, dokud kuřecí maso nebude křupavé.
Fáze 9 /9
Osolte podle chuti a posypte čerstvě nasekanou petrželkou. Pro ještě intenzivnější chuť navrch nastrouhejte trochu parmazánu.