Thajské kuře s bazalkou
- Celková doba 22 min
- 15 min
Příprava - 7 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 pl. Ústřicová omáčka (30 g)
2 pl. Golden Mountain thajská sójová omáčka (30 g)
1 čl Hustá thajská sójová omáčka (15 g)
3 pl. Voda (30 g)
Bílý pepř
4 strou. Česnek
1 Thajská chilli paprička
400 g Nasekané kuřecí maso
3 pl. Olej
1 sva. Thajská bazalka
200 g Vařená thajská rýže
Příslušenství
Wok
Příprava
Fáze 1 /5
V malé misce smíchejte ústřicovou omáčku, vodu a sójovou omáčku. Okořeňte pepřem a dejte stranou.
Fáze 2 /5
Oloupejte a najemno nasekejte česnek. Chilli papričku rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Chilli papričku najemno nasekejte. Vše dejte stranou. Omyjte, osušte a odstraňte lístky thajské bazalky. Pokud jsou lístky velké, rozkrojte je na tři části. Dejte stranou.
Fáze 3 /5
Rozpalte wok na vysokém plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená, než přidáte ingredience. Do trochy oleje přidejte nasekaný česnek a chilli a nechte je krátce povařit. Přidejte kuře a pokračujte v vaření, dokud není důkladně propečené a maso nezhnědne. To by mělo trvat asi 5 minut.
Fáze 4 /5
Přilijte základ ústřicové omáčky a pokračujte v vaření na vysokém plameni 2 minuty. Jakmile je maso obalené omáčkou, sejměte z ohně a přidejte lístky thajské bazalky. Promíchejte.
Fáze 5 /5
Ihned dejte rýži do mělkých misek a navrch položte thajské kuře. Dobrou chuť!