Teplé sendviče s tuňákem
- Celková doba 15 min
- 10 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
8 plá. Sendvičový chleba, cca 9 cm
20 g Máslo
140 g Celý tuňák ve slaném nálevu
2 pl. Olivový olej
2 pl. Balzamikový ocet
1 ston. Jarní cibulka nebo pažitka
100 g Strouhaný čedar
Sůl a pepř
20 g Máslo
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si salát s tuňákem: Tuňáka sceďte a dejte do mísy. Rozmačkejte jej vidličkou. Nakrájejte jarní cibulku na tenké plátky a přidejte ji k tuňákovi. Přidejte olivový olej a balzamikový ocet, poté dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
Fáze 2 /6
Umístěte 8 plátků sendvičového chleba na prkénko. Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě a natřete na 4 plátky.
Fáze 3 /6
Otočte je natřenou stranou dolů, poté na nepotřenou stranu rozprostřete salát s tuňákem. Bohatě posypte čedarem. Zbývající 4 plátky položte na čedar a potřete vršky rozpuštěným máslem.
Fáze 4 /6
Umístěte sendviče na standardní plech fritézy Easy Fry.
Fáze 5 /6
Nastavte pečení na MANUÁLNÍ režim při 200°C po dobu 5 minut.
Fáze 6 /6
Podávejte se zeleným salátem.