Kuře s květákem a hořčicí
- Celková doba 13 min
- 10 min
Příprava - 3 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Kuřecí plátky
2 pl. Olej na smažení (rostlinný nebo olivový)
150 ml Voda
2 čl Kuřecí bujón
100 ml Smetana (crème fraîche)
2 pl. Hořčice (plnotučná nebo celozrnná)
700 g Umytý květák
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si přísady.
4 Kuřecí plátky 2pl. Olej na smažení (rostlinný nebo olivový) 150ml Voda 2čl Kuřecí bujón 100ml Smetana (crème fraîche) 2pl. Hořčice (plnotučná nebo celozrnná) 700g Umytý květák Sůl, pepř
Fáze 2 /6
Očistěte květák a nakrájejte jej na 1–2cm kousky. Do hrnce nalijte olej.
2pl. Olej na smažení (rostlinný nebo olivový) 700g Umytý květák
Fáze 3 /6
Kuřecí plátky osmahněte 5 minut dozlatova. Vyjměte maso z hrnce. Přidejte vodu, vývar, smetanu a hořčici. Přiveďte k varu.
4 Kuřecí plátky 150ml Voda 2čl Kuřecí bujón 100ml Smetana (crème fraîche) 2pl. Hořčice (plnotučná nebo celozrnná)
Fáze 4 /6
Přidejte květák. Posypte jím kuře. Dochuťte solí a pepřem.
700g Umytý květák Sůl, pepř
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Podávejte.