Smažené kuře s parmezánem
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
100 g Špenát
100 g Ricotta
50 g Dijonská hořčice
4 Kuřecí prsa
Sůl, pepř
1 pl. Bouquet garni (svazek bylinek)
1 špet. Česnekový prášek
50 g Mouka
1 Vejce
70 g Strouhanka
70 g Strouhaný parmezán
25 g Máslo
250 g Čerstvá rajčatová omáčka
200 g Mozzarella
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /7
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /7
Umyjte a nakrájejte špenát. V míse smíchejte špenát, ricottu a dijonskou hořčici. Předehřejte troubu na 200 °C.
Fáze 3 /7
Kuřecí prso napříč nařízněte tak, abyste vytvořili kapsu. Naplňte směsí špenátu a ricotty. Osolte, opepřete, přidejte svaz bylinek a špetku česnekového prášku. Uzavřete kapsu.
Fáze 4 /7
Připravte si 3 talíře. Do prvního nasypte mouku. V druhém talíři rozšlehejte vajíčko. Ve třetím smíchejte strouhanku a parmezán.
Fáze 5 /7
Kuře obalte postupně v mouce, poté ponořte do vajíčka a nakonec obalte ve směsi strouhanky a parmezánu.
Fáze 6 /7
Rozehřejte pánev a počkejte, až Thermal-Signal zcela nezčervená. Rozpusťte máslo a vložte kuře. Smažte 3 minuty z každé strany.
Fáze 7 /7
Přidejte rajčatovou omáčku a mozzarellu. Dejte pánev do trouby a odstraňte rukojeť Ingenio. Pečte 15 minut, dokud není kuře dokonale propečené.