Kohout na červeném víně
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1.2 kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou
300 g Čerstvé žampióny, na jemné plátky
300 g Plátky slaniny
225 ml Červené víno
3 Cibule
300 g Mrkev, tenké plátky
Sůl a pepř
1 Svazek bylinek
100 ml Telecí vývar
3 pl. Arašídový olej
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si přísady.
1.2kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou 300g Čerstvé žampióny, na jemné plátky 300g Plátky slaniny 225ml Červené víno 3 Cibule 300g Mrkev, tenké plátky Sůl a pepř 1 Svazek bylinek 100ml Telecí vývar 3pl. Arašídový olej
Fáze 2 /8
Nakrájejte žampióny.
300g Čerstvé žampióny, na jemné plátky
Fáze 3 /8
Nakrájejte cibuli.
3 Cibule
Fáze 4 /8
Do hrnce nalijte olej.
3pl. Arašídový olej
Fáze 5 /8
Kuřecí paličky osmahněte dozlatova. Vyjměte je. Dozlatova osmahněte slaninu, cibuli, houby a mrkev, v případě potřeby v několika dávkách.
1.2kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou 300g Čerstvé žampióny, na jemné plátky 300g Plátky slaniny 3 Cibule 300g Mrkev, tenké plátky
Fáze 6 /8
Otočte kuřecí paličky, přidejte víno a telecí vývar. Dochuťte solí a pepřem.
1.2kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou 225ml Červené víno Sůl a pepř 100ml Telecí vývar
Fáze 7 /8
Tlakové vaření.
Fáze 8 /8
Kohouta na víně podávejte se šťouchanými bramborami.