Kohout na červeném víně - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kohout na červeném víně

Hodnocení 3 hvězdičky (průměr)

3/5 -

  • Celková doba 50 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    35 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1.2 kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou

  • 300 g Čerstvé žampióny, na jemné plátky

  • 300 g Plátky slaniny

  • 225 ml Červené víno

  • 3 Cibule

  • 300 g Mrkev, tenké plátky

  • Sůl a pepř

  • 1 Svazek bylinek

  • 100 ml Telecí vývar

  • 3 pl. Arašídový olej

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si přísady.

  • 1.2kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou
  • 300g Čerstvé žampióny, na jemné plátky
  • 300g Plátky slaniny
  • 225ml Červené víno
  • 3 Cibule
  • 300g Mrkev, tenké plátky
  • Sůl a pepř
  • 1 Svazek bylinek
  • 100ml Telecí vývar
  • 3pl. Arašídový olej

Fáze 2 /8

Nakrájejte žampióny.

  • 300g Čerstvé žampióny, na jemné plátky

Fáze 3 /8

Nakrájejte cibuli.

  • 3 Cibule

Fáze 4 /8

Do hrnce nalijte olej.

  • 3pl. Arašídový olej

Fáze 5 /8

Kuřecí paličky osmahněte dozlatova. Vyjměte je. Dozlatova osmahněte slaninu, cibuli, houby a mrkev, v případě potřeby v několika dávkách.

  • 1.2kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou
  • 300g Čerstvé žampióny, na jemné plátky
  • 300g Plátky slaniny
  • 3 Cibule
  • 300g Mrkev, tenké plátky

Fáze 6 /8

Otočte kuřecí paličky, přidejte víno a telecí vývar. Dochuťte solí a pepřem.

  • 1.2kg Kuřecí (nebo krůtí) palice posypané moukou
  • 225ml Červené víno
  • Sůl a pepř
  • 100ml Telecí vývar

Fáze 7 /8

Tlakové vaření.

Fáze 8 /8

Kohouta na víně podávejte se šťouchanými bramborami.