Kuře dušené na víně
- Celková doba 1 hod. 15 min
- 20 min
Příprava - 55 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
3 Snítky čerstvého tymiánu
5 Snítky hladkolisté petržele
1 list Bobkový list
3 tenký plátek Slanina
2 strou. Česnek
1 Velká cibule
6 Středně velké mrkve
6 Kuřecí stehna
Sůl, pepř
2 pl. Rajčatový protlak
3 pl. Hladká mouka
35 cl Suché červené víno
40 cl Kuřecí vývar
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /10
Kuchyňským provázkem svažte tymián, petržel a bobkový list do svazku a dejte stranou. Slaninu nakrájejte na kousky. Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte. Mrkev oloupejte a nakrájejte napříč diagonálně na 4 cm kousky.
Fáze 2 /10
Zahřejte hrnec a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Přidejte slaninu a smažte dozlatova, asi 10 minut.
Fáze 3 /10
Přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby okapala (tuk ze slaniny nechte v hrnci).
Fáze 4 /10
Zvyšte teplotu na středně vysokou. Kuře štědře osolte a opepřete. Kuře opečte asi 4 minuty z každé strany. Dejte stranou.
Fáze 5 /10
Do hrnce přidejte cibuli, mrkev a česnek. Vařte asi 4 minuty.
Fáze 6 /10
Vmíchejte rajský protlak a mouku; vařte 1 minutu.
Fáze 7 /10
Přidejte víno, vývar, svazek bylinek a kuře. Přiveďte k varu, přikryjte a snižte plamen. Vařte 10 minut.
Fáze 8 /10
Odkryjte a vařte na mírném ohni, dokud kuře není propečené, asi 10 minut.
Fáze 9 /10
Vyjměte a vyhoďte svazek bylinek; vmíchejte slaninu.
Fáze 10 /10
Podávejte s těstovinami, rýží nebo dušenými bramborami.