Slávky na bílém víně
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
4 pl. Petržel
100 g Šalotky
2 strou. Česnek
2 kg Slávky jedlé
50 g Máslo solené
0.5 l Suché bílé víno
1 Bouquet garni
Sůl, pepř
Příslušenství
Ingenio hrnce a pánve
Příprava
Fáze 1 /6
Při vaření na sporáku a/nebo v troubě nezapomeňte odstranit rukojeť Ingenio.
Fáze 2 /6
Opláchněte a nasekejte petrželku. Oloupejte a nakrájejte šalotku a česnek na tenké plátky. Očistěte a umyjte slávky.
Fáze 3 /6
Zahřejte hrnec a počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červené barvy. Rozpusťte máslo. Přidejte šalotku a restujte ji, dokud nebude průhledná.
Fáze 4 /6
Přidejte bílé víno, petržel, česnek a bouquet garni. Přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Přidejte slávky.
Fáze 5 /6
Zakryjte pokličkou a vařte, občas zamíchejte, dokud se slávky neotevřou.
Fáze 6 /6
Přendejte slávky na talíře a přelijte horkou šťávou z vaření. Podávejte ihned.