Kantonská ryba dušená v páře
- Celková doba 33 min
- 10 min
Příprava - 23 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
500 g Filety z tmavé tresky (rozdělené na 2 části)
4 čl Nasekaný zázvor
2 pl. Sójová omáčka
1 čl Pražený sezamový olej
2 pl. Slunečnicový olej
2 tyčinka Jarní cibulky, bílá a zelená část dohromady
20 sní. Koriandr, stonky a listy nasekané nahrubo
Pepř
Příslušenství
Parní koš
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Nakrájejte zázvor.
Fáze 3 /9
Napařovací koš vyložte pečicím papírem. Vložte do něj rybu.
Fáze 4 /9
Do nádoby nalijte 250 ml vody. Umístěte koš do přístroje.
Fáze 5 /9
Polovinu zázvoru smíchejte se sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Nalijte směs na rybu.
Fáze 6 /9
Připravujte na páře při nízké teplotě.
Fáze 7 /9
Vyjměte koš. Rybu i se šťávou dejte na talíř. Nádobu omyjte a osušte.
Fáze 8 /9
Druhou polovinu zázvoru restujte 1 minutu na oleji. Přidejte cibuli a koriandr. Dochuťte pepřem a promíchejte.
Fáze 9 /9
Nalijte na rybu a podávejte.